Een bedrijfswagen kopen met behulp van Financial Lease

Lease 27 January 2021

De mogelijkheid om een bedrijfswagen te leasen is tegenwoordig niet meer weg te denken. Meer en meer ondernemers kopen een bedrijfswagen met behulp van een financial lease contract. Hierbij zijn ze economisch eigenaar van de auto, zonder dat ze daarvoor direct een grote investering moeten te doen. Dé ideale oplossing voor menig startend ondernemer. In deze blog hebben we de vijf meest gestelde vragen voor jou op een rij gezet.

 

Hoe verloopt de lease aanvraag?

Nadat we de juiste auto hebben uitgezocht dienen we aan de hand van een offerte voor de bedrijfswagen een lease aanvraag in bij de leasemaatschappij. Naast jouw bedrijfsgegevens hebben we hiervoor een KVK-nummer, een kopie van jouw zakelijke bankpas en rijbewijs nodig. Met deze gegevens neemt de leasemaatschappij contact op met de bank. Als de bank akkoord gaat kan je de aankoop van de bedrijfswagen definitief maken. Wil je eerst nog een proefrit maken voordat je de auto koopt? Ook dat is geen enkel probleem!

 

Kan ik na aanvraag nog wisselen van bus?

Ja, het is mogelijk om na het akkoord van de lease aanvraag een andere bedrijfswagen te kopen. Met een voorraad van meer dan 300 bedrijfswagens, komt het vaak genoeg voor dat een klant in verschillende auto’s een proefrit maakt. De auto die de klant als eerst gezien had, hoeft niet altijd de auto te zijn die uiteindelijk gekocht wordt. Wij bekijken graag samen met jou welke bedrijfswagen perfect aansluit op jouw wensen.

 

Kan ik extra accessoires meenemen in het leasecontract?

De perfecte wagen gevonden, maar ontbreekt bijvoorbeeld de trekhaak? De kosten voor de trekhaak en de montage kunnen we op de factuur vermelden. Deze kunnen vervolgens ook meegenomen worden in het leasecontract.

 

Zit de wegenbelasting en de verzekering bij het leasebedrag inbegrepen?

Bij financial lease zitten kosten zoals wegenbelasting en de premie van de autoverzekering niet bij het maandbedrag inbegrepen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een verzekering en je ontvangt van de belastingdienst de aanslag voor de wegenbelasting.

Financial Lease wordt vaak verward met Operational Lease. Bij Operational Lease zijn kosten zoals de verzekering en de wegenbelasting wel bij het maandbedrag in begrepen. Een groot ander verschil is dat bij Financial Lease je zelf economisch eigenaar bent van de auto. Bij Operational Lease is de leasemaatschappij de eigenaar van de auto. Ook na afloop van het leasecontract blijft de auto van de leasemaatschappij.

 

Is het mogelijk om tussentijds af te lossen?

Ja, het is mogelijk om tussentijds kosteloos extra af te lossen. Met de extra aflossing verkort je de looptijd van je leasecontract en is de auto eerder helemaal afbetaald.

 

Nog andere vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Hier vind je meer informatie over de Financial Lease mogelijkheden bij DUTCH Vans. Of neem gerust contact met op om je vraag voor te leggen aan een lease specialist. DUTCH Vans biedt graag het eerlijke en complete verhaal en werkt hierin samen met Action Lease. Samen met onze partner belichten we alle voor- en nadelen en geven we een vakkundig advies op maat. DUTCH Vans is op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur telefonisch bereikbaar op 0342-765557. Op zaterdagen zijn we geopend van 09.00 tot 12.30 uur. Een vraag e-mailen kan naar info@dutchvans.com.