Een tweedehands bus kopen: hoe zit het met de garantie?

Bedrijfswagenvoorraad 22 March 2024

Alle bedrijfswagens in het aanbod van Dutch Vans worden voor de verkoop uitgebreid gecheckt, geïnspecteerd en verzorgd. Maar als je wil, kan je kiezen voor een onderhoudsbeurt, nieuwe APK én een paar maanden garantie. Hoe dat precies zit, leggen we graag aan je uit.

Bij Dutch Vans kan je kiezen uit verschillende afleverpakketten: Standaard, Plus en Premium. Welke je ook kiest, je bent altijd verzekerd van een geldige APK en een technische check. Alle tweedehands bedrijfswagens in ons aanbod zijn grondig geïnspecteerd. Op meerdere punten checken we of de bedrijfswagen technisch in orde is. We maken een uitgebreide proefrit en lezen de computer van de auto uit en leveren de bussen storingsvrij en met een werkend roetfilter/katalysator af.

Wil je dat je tweedehands bus naast de technische check ook een nieuwe APK en goede onderhoudsbeurt krijgt? Dat kan voor een kleine meerprijs met het Pluspakket. Je krijgt dan ook 1 maand garantie op onderdelen, materiaal en vloeistoffen. Kies je voor het Premiumpakket, dan krijg je 3 maanden garantie.

Onze garantie: hoe zit het precies?

De garantie die je krijgt bij de afleverpakketten Plus en Premium geldt voor een goede werking van motor en versnellingsbak. Hoe goed ‘goed’ is, is uiteraard ook afhankelijk van de kilometerstand en bouwjaar van de bus. Het zijn immers tweedehands voertuigen.

Daarom is het belangrijk om tijdens een proefrit vast te stellen of de bestelauto voldoet aan je verwachtingen wat betreft rijden en schakelen. Naast de motor en versnellingsbak geldt de garantie ook voor het koelsysteem, uitlaatsysteem (niet het roetfilter) en aircosysteem.

Geen garantie op ‘slijtageonderdelen’

Er zijn ook een aantal zaken waarvoor de garantie niet geldt. Bij een bestelauto slijten sommige onderdelen. De mate van de slijtage hangt volledig af van de manier waarop de bus is gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het rijgedrag.

Omdat we nou eenmaal nooit precies weten hoe de vorige eigenaar om is gegaan met de bus, kunnen we geen garantie geven op slijtageonderdelen zoals remmen, banden en koppelingsplaten. Ook geldt de garantie niet voor het massavliegwiel, het cardan/de achteras, de elektronica zoals radio, navigatie en camera en het roetfilter/partikelfilter.

Garantieverzekering bij andere partijen

Als je een tweedehands bedrijfswagen gaat kopen, zal je zien dat de meeste dealers gebruikmaken van een garantieverzekering bij partijen als Autotrust, Autogarant en Cargarant.

Wij kiezen daar bewust niet voor. Wij vinden de voorwaarden en dekking minimaal, gezien het extra bedrag dat je daarvoor als klant extra betaalt. Het staat je natuurlijk vrij om zo’n garantieverzekering af te sluiten als je een bus bij ons koopt. Heb je daar interesse in, dan informeren wij je graag hierover.

Meer informatie

Wil je meer weten over de afleverpakketten en garantievoorwaarden? Of wil je graag advies van een van onze adviseurs over garantie bij de aanschaf van een tweedehands bus? Neem dan gerust contact met ons op via de mail of telefoon.