De 3 beste bussen voor aannemers

Bedrijfswagenvoorraad 28 March 2024

Het sleutelwoord bij bussen voor aannemers: veelzijdigheid! Dus niet alleen ruimte voor spullen, maar ook een slimme indeling zodat het als kantoortje kan fungeren. Én comfort natuurlijk, want je bent er de hele week mee op pad. Welke dan het beste bij jou als aannemer past? Nou, waarschijnlijk één van de drie modellen in deze blog.

Volkswagen Transporter

Een echte klassieker, en één van de meest veelzijdige modellen bestelbussen die er zijn. Van gesloten bestelwagens tot dubbele cabines, de Transporter past zich aan aan diverse behoeften, met flexibele inrichtingsopties voor zowel zitplaatsen als bagageruimte. Met zijn voortdurende evolutie is de Transporter een betrouwbare en functionele keuze gebleven door de generaties heen.

De gesloten Transporter wordt geleverd in verschillende varianten, met diverse wielbases en dakhoogtes, en biedt een laadruimte variërend van 5,8 tot 9,3 kubieke meter. Met een laadvermogen tot wel 1.500 kilogram en handige extra’s zoals een tweede schuifdeur, kun je moeiteloos laden en lossen. Voor wie zowel passagiers als lading wil vervoeren, biedt de Transporter met dubbele cabine de ideale oplossing. Naast zijn praktische ontwerp biedt de Transporter ook een luxueuze cabine die dienst kan doen als kantoor, met vele opbergmogelijkheden om je zaken goed georganiseerd te houden.

Mercedes-Benz Vito

Met zijn efficiënte en flexibele ontwerp is de Vito een uitstekende partner voor elke aannemersklus. Een goede keuze voor aannemers, want in de Vito komen comfort voor personen en ruimte voor goederen samen. Of je nu kiest voor een gesloten bestelwagen of een bestelbus met dubbele cabine, de Vito biedt op maat gemaakte oplossingen voor jouw behoeften.

De gesloten bestelwagen van de Vito biedt een variabele laadlengte en een maximaal laadvolume van 6,6 kubieke meter, waardoor je tot 1044 kilogram aan lading kunt vervoeren. Met een verhoogde gewichtsklasse kan dit laadvermogen nog iets oplopen. Het is daarmee een wat minder ruime en krachtige bus dan de andere twee opties in deze lijst, maar dat maakt de Vito goed met rijcomfort, wendbaarheid en uitstraling. Bovendien maken handige extra’s zoals optionele schuifdeuren aan beide zijden het laden en lossen nog gemakkelijker, terwijl je ook ruimte kunt vrijmaken voor een werkbank naar keuze.

Voor aannemers die zowel personen als goederen moeten vervoeren, biedt de Vito een slimme oplossing met zijn optionele driepersoonsbank in de dubbele cabine, waardoor in totaal 6 personen kunnen worden vervoerd met nog steeds voldoende ruimte voor materialen. En met een scala aan opbergvakken, waaronder een groot opbergvak over de hele breedte van het dashboard en handige bekerhouders, biedt de Vito het comfort en de functionaliteit die aannemers nodig hebben voor hun dagelijkse werkzaamheden.

Iveco Daily

De Iveco Daily is zo veelzijdig als de aannemer die erin rijdt. Met zijn kracht, veelzijdigheid en efficiëntie voldoet deze bus aan alle eisen van het vak. De Daily heeft een indrukwekkende laadcapaciteit tot 7.000kg, laadvolume tot wel 19,6 m3 en hij is volledig aanpasbaar aan jouw behoeften. Zelfs het grootste materieel kun je met de Iveco Daily eenvoudig vervoeren. En als je personeel moet meenemen, is er de optie van de dubbele cabine bedrijfswagen.

Met verschillende hoogtes, lengtes en laadcapaciteiten is de Daily geschikt voor elke aannemer. De variabele laadruimte, variërend van 2,6 tot 5,1 meter in lengte en altijd 1,8 meter in breedte, biedt de flexibiliteit die nodig is voor diverse taken. In de cabine van de Iveco Daily vind je veel handige opbergvakken, waardoor al je persoonlijke spullen en werkmaterialen geordend blijven, zelfs tijdens de drukste werkdagen.

Tot slot staat de Daily ook bekend om de vele innovatieve oplossingen en het relatief duurzame rijgedrag. Het maakt de Iveco Daily tot de ideale keuze voor aannemers met visie.