Dit zijn de 3 beste bussen voor een hovenier

Bedrijfswagenvoorraad 27 October 2023

Grasmaaiers, bladblazers, harken, schoppen, planten, meststoffen, kruiwagens en nog tal van andere materialen. Je moet als hovenier vaak heel wat meenemen in je bus. Daar heb je dus ook de ruimte voor nodig, én een handige bedrijfswageninrichting. Met deze 3 bussen zit je wat dat betreft zeker goed.

Iveco Daily & Iveco Daily Chassis

Voor een Iveco Daily betaal je misschien net wat meer, maar dan ben je ook verzekerd van een bus die lang meegaat, relatief weinig brandstof verbruikt én alle ruimte biedt voor jouw hovenierstools. De Iveco Daily behoort tot de grootste modellen bedrijfswagens die er zijn, met een grote uitvoering van wel 7,5 meter lang, ruim 5 meter laadruimte en 19,6 m3 laadvolume. Je kunt er zelfs een kleine graafmachine in kwijt.

Dat laatste kan overigens zeker als je voor de Iveco Daily Chassis cabine- of open laadbak uitvoering gaat. Een bakwagen kan ideaal zijn voor een hovenier, al moet je dan natuurlijk wel extra goed opletten dat al je materiaal stevig is vastgemaakt tijdens het rijden. De Iveco Daily heeft een massief stalen chassis, en mede daardoor is het de bus met een van de grootste laadvermogens. Dankzij de krachtige motor hoef je je ook over rijcomfort niet druk te maken, zelfs met een volgepakte bus.

Mercedes-Benz Sprinter

De Mercedes-Benz Sprinter verschijnt in veel top-lijstjes, en ook hier is hij weer vertegenwoordigd. Er is geen ontkomen aan, want de Sprinter is nu eenmaal een van de grootste en krachtigste bussen op de markt. Als je een beetje slim te werk gaat met je inrichting, kun je er gegarandeerd alles in kwijt wat je nodig hebt. Met een laadvloer van 4,3 tot wel 9,2 m2, neem je ook zonder problemen wat grote bomen en materialen voor een tuinhuisje mee op weg. 

Volkswagen Transporter & Transporter Pick-up

De Volkswagen Crafter leent zich óók uitstekend voor een hoveniersbedrijf, maar er zijn een paar redenen waarom we hier toch voor de Volkswagen Transporter kiezen. Allereerst het feit dat het als hovenier prettig kan zijn om een net wat kleinere bus te hebben, zodat je je wat makkelijker door de stad kan bewegen. Net wat compacter en wendbaarder, maar wél een van de grootste bestelbussen uit het middensegment. En als je voor een Transporter met open laadbak (pick-up) kiest, zit je ook qua ruimte gegarandeerd goed.

Tip: denk aan de bedrijfswageninrichting

De omstandigheden waar je als hovenier in werkt, vragen weer net wat anders van je bus dan wanneer je bijvoorbeeld schilder bent of pakketten bezorgt. Zo heb je allerlei tuingereedschap dat je efficiënt en veilig wilt opbergen, en waarbij je wil zorgen dat je er snel bij kan.

Het gereedschap zorgt ook al snel voor schade aan de vloer. En je bent als hovenier natuurlijk veel in de buitenlucht, dus stap je waarschijnlijk regelmatig met je werkschoenen vol zand en modder de bus in. Deel je bus zo in dat je de vloer eenvoudig schoon kunt maken en leg bijvoorbeeld matten neer, ook om schade te voorkomen.

Vrijblijvend advies

Bij Dutch Vans kunnen we je op allerlei manieren helpen om jouw bedrijfswageninrichting perfect op maat te maken. Neem gerust contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden!