Welke bus voor welke branche?

DUTCH fans 27 July 2020

Wie op zoek is naar een tweedehands bedrijfswagen komt er al snel achter dat het aanbod groot en divers is. Op zich is het mooi dat er zoveel keuze is, maar als ondernemer wil je graag snel beslissen. De juiste keuze is belangrijk, want het gaat bij een bedrijfsauto meestal om een investering voor de langere termijn. Naast je werk heb je echter niet al te veel tijd en energie voor een uitgebreide zoektocht naar de ideale wagen. 

DUTCH Vans heeft de kennis en ervaring om je hier snel en vakkundig mee te helpen. Wij maken het je graag makkelijk bij het vinden van de optimale bedrijfswagen voor jou en je bedrijf. In dit artikel helpen we je op weg. Voor drie branches, de logistiek, de bouw en het personenvervoer, lees je wat de favoriete auto’s zijn en de meest voorkomende eisen en wensen. 

 

Mercedes-Benz Sprinter, favoriet in de logistieke branche

De favoriete bedrijfswagen in de logistieke branche is de laatste jaren de Mercedes-Benz Sprinter. Sinds de introductie in 1995 is deze wagen steeds populairder geworden. Mercedes-Benz biedt met de Sprinter maatwerk; het aantal varianten en opties is bijna eindeloos.  

Goede tweede is de Volkswagen Crafter. Ook deze veelzijdige en robuuste bedrijfswagen is er in een brede keuze aan uitvoeringen. 

De derde meest populaire wagen in de logistieke sector is de Renault Master. Tot een paar jaar geleden was de Renault Master de nummer een. Daar is verandering in gekomen: voor steeds meer bedrijven gaf de kwaliteit van de Mercedes-Benz de doorslag, ten opzichte van de scherpere prijs van de Renault Master.

 

Laadvolume hoofdzaak in de logistiek

Bedrijven in de logistieke branche weten als ze bij ons komen vaak precies wat ze willen. Hoog op het eisenlijstje staat voldoende laadvermogen. En dat is wat de Mercedes-Benz Sprinter, de Volkswagen Crafter en de Renault Master te bieden hebben. Daarnaast zijn de stellingen belangrijk in de logistiek. Zeker voor pakketbezorgers, die hun lading overzichtelijk willen indelen. 

Ook deuren die tot een hoek van 270 graden open kunnen, zijn praktisch en daarom gewild. Evenals een opstapje aan de achterzijde. Dit zijn dan ook een van de meest gevraagde accessoires voor bedrijfswagens in de logistieke sector. Andere gewilde accessoires zijn een camera voor extra zicht en veiligheid en natuurlijk, onmisbaar in de logistieke branche,  een goed navigatiesysteem. De handelingssnelheid is hoog in deze sector en het zoeken naar adressen is tijdverspilling en een goed navigatiesysteem voorkomt ergernis.

 

Mercedes-Benz Vito nummer 1 in de bouwsector

In de 2e branche, de bouwbranche, is de populairste bus er eentje van A-merk Mercedes-Benz: de Mercedes-Benz Vito. Dat komt vooral door de prima prijs-prestatie verhouding. 

Die heeft de nummer twee ook, de Volkswagen Transporter, en die zit de Mercedes-Benz Vito dan ook op de hielen. De Transporter is een auto die al generaties lang op de markt is. Een vertrouwde naam dus, met een degelijke reputatie. 

De compacte en multifunctionele Ford Transit Custom voltooit de top drie van populairste wagens voor de bouwsector.

 

Trekhaak en imperiaal veel gevraagd in de bouwsector

Waar het in de logistieke branche draait om vervoer van goederen, en in de personenvervoer branche uiteraard om vervoer van mensen, gaat het in de bouw om beide. Daarom is het eisenpakket divers. Bouwondernemers en werknemers nemen vaak veel gereedschap en materialen mee, en een trekhaak en imperiaal zijn dan ook veelgevraagde accessoires. Sidebars zijn eveneens erg in trek in de bouwsector. En er is veel vraag naar lichtmetalen velgen. Lichtmetalen velgen geven de bus een robuuste en sportieve uitstraling. Daarnaast hebben ze praktische voordelen, zoals betere warmteafvoer en bieden ze een betere balans.

 

Ford Transit Custom populairst voor personenvervoer

In de laatste branche, de personenvervoer sector, zijn dezelfde merken populair als in de bouw. De volgorde is wel net even anders: de favoriete bus voor het vervoer van personen is de Ford Transit Custom. Een auto die in alle testverslagen vijf sterren voor betrouwbaarheid krijgt. De Volkswagen Transporter is net als in de bouwsector een degelijke tweede. De derde meest verkochte wagen in de personenvervoer branche is de Mercedes-Benz Vito.

 

Betrouwbaarheid staat voorop bij vervoer van personen

De Ford Transit Custom, de Volkswagen Transporter en de Mercedes-Benz Vito scoren alle drie hoog op betrouwbaarheid. Betrouwbaarheid staat met stip op één bij het vervoeren van personen. Logisch natuurlijk. Niemand staat graag met pech langs de kant van de weg, zeker niet met een bus vol cliënten. En al helemaal niet als je weet dat een groot deel van de cliënten van het personenvervoer tot kwetsbare groepen behoort, zoals kinderen, gehandicapten en ouderen.

Bij een comfortabele bus denken we als eerste vaak aan prettige zitplaatsen. Dat is zeker belangrijk, maar de meest gestelde eis aan bussen voor personenvervoer is een goede airconditioning. De tijd dat mensen dachten dat airco iets is voor hete zomerdagen ligt allang achter ons. Met een goede airco kun je het hele jaar door zorgen voor een prettig binnenklimaat in de bus.

 

Merkbeleving

Merkbeleving is bij de aankoop van een auto voor veel mensen een belangrijk punt. Zowel bij personen- als bedrijfswagens als bij nieuw en tweedehands. Bij de keuze voor bepaalde merken van occasion bedrijfswagens zie je dat deze de markt voor nieuwe bedrijfswagens volgt. Anders gezegd, de meest verkochte nieuwe auto’s zijn na een paar jaar de meest verkochte tweedehands auto’s. Daarom zie je nu vooral veel tweedehands bedrijfswagens van Mercedes-Benz, Volkswagen, Renault en Ford. Daarnaast zien we dat de Iveco Daily en de Opel Vivaro het ook goed doen.

 

Over DUTCH Vans

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van een bedrijfswagen? Bij DUTCH Vans helpen we je graag. Wij zijn al jaren de specialist in betrouwbare tweedehands bedrijfswagens en hebben altijd meer dan 300 wagens op voorraad. 

Maar we hebben meer te bieden. Heb je bij ons een mooie wagen gevonden maar voldoet die net niet helemaal aan je eisen? Wij passen de auto graag voor je aan. Een imperiaal, zwaai- of flitslampen, trekhaak, sidebars of spoilers? Dit is allemaal mogelijk, en nog veel meer. Zo kunnen wij de belettering van je wagen verzorgen. En ook de inrichting, met bijvoorbeeld stellingkasten of een laadvloer.  

Wil je je huidige auto inruilen? Dat is uiteraard mogelijk. Wij berekenen graag de waarde van je huidige wagen voor je.

Dealer kwaliteit voor groothandelsprijzen is ons motto. Onze prijzen zijn scherp, maar we kunnen ons goed voorstellen dat een bedrijfswagen een grote investering is. DUTCH Vans biedt daarom uitgebreide mogelijkheden om met fiscaal voordeel de wagen van jouw keuze te leasen.

Ben je op zoek naar een bedrijfswagen? Of heb je andere vragen? Bel ons op 0342-765 557 of stuur een e-mail naar info@dutchvans.com. Bekijk het actuele en uitgebreide aanbod op onze site, of kom bij ons langs aan de Mercuriusweg 41 in Barneveld. Je bent van harte welkom om uitgebreid in een ontspannen sfeer rond te kijken, terwijl wij je persoonlijk adviseren.