Bedrijfswagenbeveiliging: Wat je moet weten!

Bedrijfswageninrichting 26 February 2021

Met een koelbox in de ene hand en autosleutels in de andere hand, sta je raar te kijken wanneer jouw bedrijfsbus niet meer op de oprit staat. In 2020 overkwam dit 1579 bedrijfswageneigenaren. Een stijging van 18,7% ten opzichte van 2019. In ruim een derde van de gevallen betrof het een Mercedes-Benz. (LIV, 2020-01) Reden genoeg om eens goed te kijken naar bedrijfswagenbeveiliging.

Als ze de bus laten staan en er alleen vandoor gaan met de inhoud van de laadruimte, zijn de problemen voor jou als ondernemer er ook niet minder om. Hoe krijg je die klus af zonder de juiste gereedschappen of de materialen die jij voor de klant al klaar had liggen in je bestelauto? Bij DUTCH Vans helpen we dagelijks ondernemers om een bedrijfswagen, het gereedschap of andere waardevolle lading zo goed mogelijk te beveiligen. In deze blog lichten we een aantal opties voor bedrijfswagenbeveiliging toe.

 

Diefstal van de bus of de lading?

De eerste vraag die elke ondernemer zichzelf moet stellen is: ‘Loop ik het risico dat mijn auto, de lading of beiden gestolen worden?’ Afhankelijk van het antwoord kunnen de juiste voorzorgsmaatregelen genomen worden. Wil je vooral de inhoud van de laadruimte beschermen? Dan heb je misschien voldoende aan een Gatelock. Wil je voorkomen dat ze gemakkelijk de auto kunnen stelen? Dan is een alarmsysteem of een BearLock een goede optie.

 

Laadruimte beveiliging

Een veel gebruikt beveiligingsslot voor bestelwagens is de Gatelock. Een slot dat afschrikkend werkt en inbraak voorkomt. De ideale oplossing voor de ondernemer die waardevolle gereedschappen, materiaal of pakketjes wil beschermen. De universele Gatelocks passen zowel op de achterdeuren als de schuifdeuren van de bus. Doordat ze ook leverbaar zijn als set kan je alle deuren van de laadruimte voorzien van sloten die met één sleutel te bedienen zijn.

 

Een BearLock voor iedere bedrijfswagen

De BearLock is een bekend mechanisch slot om autodiefstal te voorkomen. Of het nu om een versnellingsbakslot, stuurasslot of een VanLock gaat, BearLock heeft voor elke auto een oplossing tegen autodiefstal. De sloten worden haast onzichtbaar ingebouwd en met een simpele draai kan de auto vergrendeld worden.

Voor bedrijfswagens heeft BearLock het ‘one-stop-safety’ concept ontwikkelt. Door een Excellent slot (versnellingsbakslot of stuurasslot) te combineren met een VanLock zijn zowel de laadruimte als de auto met één sleutel vergrendeld.

 

Alarmsysteem inbouwen in je bus?

Ook het inbouwen van een gecertificeerd alarmsysteem is mogelijk bij DUTCH Vans. Hierbij is het altijd aan te raden om met de verzekeraar goed af te stemmen aan welke eisen het systeem moet voldoen. De eisen kunnen van klasse 1 tot en met alarmklasse 5 oplopen. Voor alarmklasse 1 is een startonderbreker voldoende. Bij alarmklasse 5 vraagt een verzekeraar om een uitgebreid voertuigvolgsysteem. Het nadeel van een alarmsysteem is dat ze  periodiek opnieuw gekeurd worden door een gecertificeerd bedrijf.

 

Goed verzekerd?

Een verzekeraar kan eisen stellen aan de beveiliging van de auto. Het is altijd aan te raden om na te gaan of de standaard beveiligingssystemen die af-fabriek bij de auto in begrepen zitten voldoende zijn. Aanvullend kan een verzekeraar vragen om extra beveiliging van de laadruimte of de bedrijfsbus.

 

Meer weten?

Dealerkwaliteit voor groothandelsprijzen is ons motto. Ben je op zoek naar een bedrijfswagen? We bieden je een ruime keuze en we kunnen desgewenst beveiligingssystemen leveren en inbouwen. Heb je vragen over de bedrijfswagenbeveiliging? Wij geven je graag een persoonlijk en deskundig advies op maat.

Heb je vragen over dit artikel of andere vragen? Bel ons op 0342-765 557 of stuur een e-mail naar info@dutchvans.com.