Bedrijfswageninrichting bij DUTCH Vans

Bedrijfswageninrichting 31 July 2020

Heb je een bedrijfswagen gespot waar je enthousiast van wordt, maar ontbreekt er toch nog net iets aan dat voor jou onmisbaar is? Dan is het goed om te weten dat DUTCH Vans een team van specialisten op het gebied van bedrijfswageninrichting in huis heeft. 

De bedrijfswagen uitbreiden met accessoires, het indelen van de laadruimte met stellingkasten: dat is allemaal mogelijk, en nog veel meer. In dit artikel vertellen we je er meer over. Drie deelgebieden van bedrijfswageninrichting lichten we wat uitgebreider toe: navigatie, ventilatie en veiligheid.

 

Veelgevraagde accessoires bij het inrichten van een bedrijfswagen

Bij het aanpassen van bedrijfswagens denk je misschien als eerste aan een trekhaak of een imperiaal. Dat is niet zo gek, want bij DUTCH Vans behoren deze tot de meest gevraagde accessoires. Omdat een trekhaak of een imperiaal relatief eenvoudig aan te brengen is, komen de verkoper en de klant daar meestal samen wel uit. Voor veel andere aanpassingen op het gebied van bedrijfswageninrichting is echter meer specialistische kennis nodig.

 

De binnenkant van je bedrijfswagen inrichten

De binnenkant van je bedrijfswagen kunnen wij helemaal naar jouw wensen inrichten. Een veelgevraagde aanpassing is het indelen van de laadruimte met stellingen. Voor veel ondernemers, denk bijvoorbeeld aan koeriers en bezorgers, is een overzichtelijke en efficiënte indeling van de laadruimte onmisbaar. We kunnen ook je bedrijfswagen inrichten als mobiele werkplaats. Wat we ook regelmatig doen, is een dubbele laadvloer installeren.  

 

De buitenkant van je bedrijfswagen kiezen

Accessoires om je bedrijfswagen een robuuster uiterlijk te geven zijn in trek. Populaire items hiervoor zijn spoilers, sidebars, sideskirts en lichtmetalen velgen. Het gaat natuurlijk niet alleen om het uiterlijk, want sidebars bijvoorbeeld bieden ook extra bescherming.

 

Navigatie in je bedrijfswagen

Navigatie was nog niet zo gek lang geleden een luxe, maar is inmiddels niet meer weg te denken. Bij navigatie voor bedrijfswagens komt wel meer kijken dan bij navigatie voor personenwagens. Voor een personenwagen voldoet een standaard navigatiesysteem, maar een ondernemer heeft vaak meer nodig. Denk bijvoorbeeld aan het inbouwen van software om de rittenadministratie te integreren met het navigatiesysteem.

Een andere mogelijkheid is het koppelen van camera’s aan schermen. Neem bijvoorbeeld de achteruitrijcamera. De achteruitrijcamera is in trek, en dat is begrijpelijk. Deze camera biedt veel extra veiligheid en is ook nog eens gewoon handig bij het inparkeren.

We kunnen ook camera’s, navigatiesysteem en beeldscherm integreren tot één systeem. Zo kun je zowel camerabeelden als de beelden van het navigatiesysteem op hetzelfde scherm in de cabine zien.

 

Ventilatie van je bedrijfswagen

Een ander specialisme van DUTCH Vans is ventilatie. We zien twee soorten ondernemers voor wie ventilatie belangrijk is. 

Ten eerste bedrijven met wagens voor het vervoer van dieren. Hondenuitlaatservice is bijvoorbeeld een groeimarkt. DUTCH Vans installeert luchtverversingssystemen, zodat dieren op een aangename en veilige manier vervoerd kunnen worden.

Een tweede groep ondernemers waarvoor ventilatie extra belangrijk is: bedrijven die vluchtige of gevaarlijke stoffen vervoeren. Voorbeelden hiervan zijn schildersbedrijven of ongediertebestrijders. Dit vraagt maatwerk ventilatie, waarvoor DUTCH Vans de expertise in huis heeft.

 

Veiligheid van je bedrijfswagen

Veiligheid is een belangrijk en zeer breed onderwerp. We belichten drie deelgebieden van veiligheid: anti-diefstalbeveiliging, sloten, en bescherming van de lading.

 

Anti-diefstalbeveiliging

Dat anti-diefstalbeveiliging belangrijk is, daar krijgen helaas steeds meer ondernemers mee te maken. In de eerste drie maanden van dit jaar zijn in Nederland 460 bestelbusjes gestolen, tegenover 328 in de eerste drie maanden van vorig jaar. Bij de zware bedrijfsvoertuigen is de diefstal over dezelfde periodes gemeten zelfs verdubbeld. Daar komt nog bij dat maar een minderheid van de gestolen voertuigen wordt teruggevonden. En als je voertuig al wordt teruggevonden, is er vrijwel altijd schade en is de lading meestal verdwenen.

 

Verplichtingen verzekeringsmaatschappijen

Verschillende verzekeringsmaatschappijen stellen dan ook steeds vaker aanvullende verplichtingen aan ondernemers met bedrijfswagens. Die verplichtingen zijn onder andere afhankelijk van wat er vervoerd wordt. Hoe kostbaarder de lading, hoe uitgebreider de beveiligingseisen. Een voorbeeld van extra beveiliging die wij vaak toepassen is de bewegingsdetector. We plaatsen dan een of meerdere sensoren in de wagen, en zodra deze beweging waarnemen, volgt een reactie. Zoals inschakelen van de verlichting of een alarm dat afgaat.

 

Extra sloten voor meer veiligheid

Het tweede deelgebied van beveiliging waar we veel mee te maken hebben is het zo veilig mogelijk afsluiten van de wagen. Goede sloten zijn essentieel voor de beveiliging van je bedrijfswagen. We zien steeds meer dat ondernemers extra sloten op hun wagen willen, zoals op de deuren of de laadbak. Ook op onderdelen van de wagen kunnen extra sloten worden aangebracht. Een voorbeeld hiervan is dat ondernemers met duur gereedschap de opbergruimte voor het gereedschap in de wagen met een extra slot laten beveiligen.

 

Bescherming van de lading

Als derde deelgebied van de beveiliging van bedrijfswagens noemen we het beschermen en beveiligen van lading. Het vastzetten van lading is aan strenge wetten en regels gebonden. Dat is begrijpelijk, want losgeraakte lading zorgt voor verkeersoverlast en gevaarlijke situaties. Het is dan ook aan te raden dit professioneel aan te pakken. Vastzetten van de lading gebeurt vaak met stangen en spanbanden, maar er zijn ook meer complexe systemen voor. Het gaat dan vaak om een combinatie van materialen zoals elastieken, touwen, kabels en stangen waarmee de lading van je bedrijfswagen veilig kan worden vastgezet.

 

Maatwerk bij het inrichten van bedrijfswagens

Bij DUTCH Vans geloven we in maatwerk, en daarom zijn we trots op ons team specialisten.  Ervaren vakmensen die klaar staan om je bedrijfswagen aan te passen aan jouw eisen en wensen. Ze zijn bovendien niet alleen technisch vaardig, maar geven je ook het beste advies over het gebruik, de werking en de do’s en don’ts van de accessoires en apparatuur.

 

Meer weten?

We hebben in dit artikel drie deelgebieden van bedrijfswageninrichting belicht, maar DUTCH Vans heeft nog veel meer te bieden op het gebied van bedrijfswageninrichting.

Heb je vragen over het aanbrengen van een bedrijfswageninrichting in jouw bus of heb je andere vragen? Bel ons dan op 0342-765 557 of stuur een e-mail naar info@dutchvans.com.  Kijk op voor meer informatie op onze website en vanzelfsprekend ben je altijd welkom om bij ons langs te komen aan de Mercuriusweg 41 in Barneveld.