Mercedes Vito vs. Volkswagen Transporter: een vergelijking

Bedrijfswagenvoorraad 21 June 2024

De Mercedes Vito en de Volkswagen Transporter zijn twee populaire bussen in de categorie middelgrote bedrijfswagens. Beide zijn geliefd bij zowel kleine bedrijven als grote ondernemingen. Om je te helpen bij het maken van een keuze als je twijfelt, maakten we een uitgebreide vergelijking: Vito vs. Transporter.

Ruimte en comfort

Volkswagen Transporter: Staat bekend om zijn stevige bouw en goede afwerking. De Transporter heeft veel ruimte voor spullen, wat prettig is als je veel materiaal moet meenemen. Deze bus is ook fijn om in te rijden, met een cabine die aanvoelt alsof je in een goede personenauto zit.

Mercedes Vito: De Vito is iets luxer dan de Transporter. De stoelen en het interieur voelen net iets comfortabeler, wat prettig kan zijn als je veel tijd in de bus doorbrengt. Ook deze bedrijfswagen heeft genoeg ruimte voor al je spullen.

Rijervaring

Volkswagen Transporter: Rijdt erg prettig, zelfs als die zwaar beladen is. De bedrijfswagen ligt stabiel op de weg en is makkelijk te besturen, wat handig is in zowel de stad als op de snelweg.

Mercedes Vito: In de Vito ben je gegarandeerd van een soepele rijervaring. Op de weg voel je zowel de stabiliteit als de kracht van deze bus. Je manoeuvreert er bovendien heel gemakkelijk mee.

Gebruiksgemak

Volkswagen Transporter: Heef veel handige opbergplekken en is makkelijk in te laden dankzij de grote achterdeuren en een lage laaddrempel.

Mercedes Vito: Ook de Vito is gebruiksvriendelijk, met vergelijkbare laadmogelijkheden. Deze bus heeft over het algemeen slimme extra’s die het laden en lossen vereenvoudigen, zoals betere verlichting in de laadruimte.

Kosten en waarde

Volkswagen Transporter: Over het algemeen is de Transporter iets goedkoper dan de Vito, zowel in aanschaf als in onderhoud. Het is een uitstekende keuze, zeker wat betreft de prijskwaliteitverhouding.

Mercedes Vito: Hoewel de Vito wat duurder kan zijn, heeft deze bus een hoogwaardige uitstraling, iets meer comfort en behoudt het meestal lang zijn waarde.

Conclusie

Zowel de Volkswagen Transporter als de Mercedes Vito zijn uitstekende bedrijfswagens en niet voor niets erg populair. De keuze tussen de Transporter en Vito hangt af van wat je belangrijker vindt: de robuuste, praktische benadering van de Transporter of het extra comfort en de luxe uitstraling van de Vito?

Bij Dutch Vans hebben we altijd meerdere (jong) gebruikte Volkswagen Transporters en Mercedes Vito’s op voorraad. Elke bus is weer net iets anders, dus het is altijd verstandig om een goede vergelijking te maken tussen de bedrijfswagens die je op het oog hebt. Je bent altijd welkom bij ons in Barneveld om een proefrit te maken in een Vito, Transporter of andere bus. Alle bedrijfswagens op onze site hebben we zelf op voorraad, waardoor ze direct leverbaar zijn.