Dit zijn de 3 beste bussen voor installateurs

Bedrijfswagenvoorraad 15 February 2024

Zonnepanelen, laadpalen, cv-ketels of volledige badkamers en keukens. Installateurs zijn echte vakmensen, die het hele land doorrijden om essentiële voorzieningen in onze gebouwen te installeren en onderhouden. En daar hoort natuurlijk een goede bestelbus bij. Op basis van de belangrijkste behoeften van installateurs, hebben we 3 bussen geselecteerd die daar het beste aan voldoen.

Bedrijfswageninrichting

Voor we onze top 3 bekendmaken, is het belangrijk om te weten: een goede bedrijfswageninrichting is het halve werk. Ga maar na: als je een matige of geen indeling hebt gemaakt voor je spullen in de laadruimte, dan ligt alles door elkaar. Waardoor je een deel van je werktijd kwijt bent aan rommelen met je spullen. Zorg dus dat je bus slim is ingedeeld.

Je kunt bij alle bestelbussen persoonlijke keuzes maken wat betreft de bedrijfswageninrichting en carrosserieopbouw. Al biedt de ene bus wel meer mogelijkheden dan de andere. Kijk bij de aanschaf van een bus dus goed naar de indeling, de extra’s en of je die eenvoudig zelf nog kunt toevoegen.

De 3 beste bussen voor installateurs

Om je op weg te helpen, zetten we 3 bussen op een rij die sowieso aan jouw behoeften als installateur kunnen voldoen.

 

Volkswagen Caddy met ‘onderlade’ systeem

De Volkswagen Caddy is natuurlijk een klassieker onder de bestelbussen, en dat is niet voor niets. Ondanks dat hij tot het kleinere segment behoort, biedt hij qua opslagruimte alles wat je nodig hebt. Dat komt doordat hij zo efficiënt is ingericht. En als je een Caddy hebt met dubbele laadbodem, dan zit je helemaal goed. Je kunt dan in de lades in het onderste deel je gereedschap en kleinere materialen kwijt. Zo houd je het ruime deel van de laadruimte overzichtelijk.

En dan krijg je de snelheid, wendbaarheid en stoere uitstraling van de Caddy er gratis bij…

 

Renault Trafic

Ook de Renault Trafic biedt de optie voor een bodemladesysteem waar je al je gereedschap en kleinere materialen in kwijt kunt. Deze lades zijn net zo lang als de laadvloer, dus ruimte genoeg. En doordat je met een Renault Trafic voor een wat groter bus kiest dan een Caddy, heb je ook net wat meer ruimte voor bijvoorbeeld handige stellingkasten. Dan blijft er nog steeds ruimte genoeg over voor de zonnepanelen, of ander groot materieel.

Een extra pluspunt van de Renault Trafic, is de slimme indeling van de cabine. Je hebt daar extra opbergruimte en als je de middelste stoel naar beneden klapt, creëer je een handige laptoptafel voor jezelf. Zo kun je je administratieve taken direct in de bus doen, en dat scheelt weer kostbare tijd.

 

Ford Transit

Heb je toch echt een grotere bus nodig voor je installatiewerkzaamheden? Overweeg dan eens een Ford Transit. Niet alleen omdat hij qua ruimte en indeling niets te wensen overlaat, maar ook omdat hij zo lekker rijdt. Als je als installateur dagelijks veel kilometers maakt en je bus helemaal vol moet laden, dan is het verstandig om nergens op te besparen. Met een Ford Transit kies je voor ruimte, comfort en uitstekende wegligging voor een grote bus.

 

Meer informatie & tips

Wil je meer weten over waarom de ene bus beter past bij jouw behoeften dan de andere? Neem dan gerust contact op via de mail of telefoon. De adviseurs van Dutch Vans bieden je graag vrijblijvend advies.