Mercedes Sprinter vs. Volkswagen Crafter: een vergelijking

Bedrijfswagenvoorraad 17 May 2024

De Mercedes Sprinter en de Volkswagen Crafter zijn twee toonaangevende modellen in de markt van de bedrijfswagens. Beide voertuigen worden gewaardeerd door ondernemers en vakmensen die waarde hechten aan betrouwbaarheid, laadvermogen en comfort. We vergeleken de Mercedes Sprinter en de Volkswagen Crafter, waarmee je geholpen bent als je twijfelt tussen deze twee bussen.

Mercedes Sprinter

De Mercedes Sprinter, geïntroduceerd in de jaren 90, wordt vaak geprezen om zijn krachtige motoren en het comfort dat de bus biedt, zelfs tijdens lange ritten. De bedrijfswagen is beschikbaar in diverse uitvoeringen, van standaard bestelwagens tot minibussen en zelfs cabine-chassis. Zo beidt de Sprinter een oplossing voor bijna elke bedrijfsbehoefte.

Volkswagen Crafter

De Volkswagen Crafter, die in dezelfde periode als de Sprinter werd gelanceerd, is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de zwaarste klussen met vergelijkbare veelzijdigheid als zijn Mercedes-concurrent. De Crafter staat bekend om zijn robuustheid en de efficiëntie van zijn motoren, wat hem een favoriet maakt voor zowel stedelijke leveringen als zwaardere transporttaken.

1. Motor

 • Mercedes Sprinter: Biedt een scala aan motoropties, inclusief krachtige V6 dieselmotoren, bekend om hun betrouwbaarheid en kracht. De Sprinter heeft een lichte voorsprong in termen van rijdynamiek en motorrespons.
 • Volkswagen Crafter: Gebruikt efficiënte 2.0 TDI motoren die geoptimaliseerd zijn voor brandstofbesparing en duurzaamheid. Hoewel zeer betrouwbaar, mist het soms de extra kracht die de Sprinter biedt.
  • Winnaar: Mercedes Sprinter, voor degenen die op zoek zijn naar krachtigere opties en een dynamischere rijervaring.

2. Laadvermogen

 • Mercedes Sprinter: Heeft veelzijdige opties die aanpassingen mogelijk maken, maar de maximale laadruimte is over het algemeen iets kleiner dan de Crafter.
 • Volkswagen Crafter: Biedt een van de grootste laadruimtes in zijn klasse, tot 18,4 m³, en kan zwaardere ladingen aan door zijn robuuste bouw.
  • Winnaar: Volkswagen Crafter, ideaal voor wie maximale laadcapaciteit en ruimte nodig heeft.

3. Technologie en interieur

 • Mercedes Sprinter: Uitgerust met het geavanceerde MBUX infotainmentsysteem. De cabine voelt meer verfijnd en is technologisch geavanceerder.
 • Volkswagen Crafter: Heeft een solide infotainmentsysteem en goede standaarduitrusting, maar mist de geavanceerde technologie en het luxe gevoel van de Sprinter.
  • Winnaar: Mercedes Sprinter, vanwege het geavanceerdere infotainmentsysteem en hoogwaardiger interieur.

4. Comfort

 • Mercedes Sprinter: Bekend om zijn superieure comfort, vooral op lange afstanden. De besturing en het algehele rijgevoel zijn meer in lijn met personenauto’s.
 • Volkswagen Crafter: Biedt ook een comfortabele cabine en goede ergonomie, maar de rijervaring kan soms iets stugger aanvoelen vergeleken met de Sprinter.
  • Winnaar: Mercedes Sprinter, voor zijn uitstekende rijcomfort en gemakkelijkere hantering.

5. Prijs

 • Mercedes Sprinter: Over het algemeen hoger geprijsd, maar de investering kan de moeite waard zijn vanwege de lagere onderhoudskosten en hogere restwaarde.
 • Volkswagen Crafter: is betaalbaarder en heeft een solide waarde, wat aantrekkelijk kan zijn voor budgetbewuste kopers.
  • Winnaar: Volkswagen Crafter, voor degenen die een goede balans tussen prijs en prestatie zoeken.

Conclusie

Nog los van smaak, wat altijd een rol speelt bij het kiezen van een auto of bus, hangt de keuze tussen de Mercedes Sprinter en de Volkswagen Crafter af van jouw prioriteiten. Als je kracht, technologie en comfort het belangrijkste vindt, dan is de Sprinter een logische keuze. De Crafter blinkt meer uit in laadvermogen en steekt erbovenuit wat betreft prijskwaliteitverhouding.

Bij Dutch Vans hebben we een uitgebreid aanbod van jong gebruikte Sprinters en Crafters. Omdat we een eigen voorraad hebben, zijn alle bedrijfswagens direct leverbaar en hoef je dus nooit lang te wachten, voordat je wegrijdt in jouw nieuwe bus. Bekijk het actuele aanbod op onze site of bekijk de Crafters en Sprinters bij ons in Barneveld!