De 3 beste bussen voor klusbedrijven

Bedrijfswagenvoorraad 21 January 2024

Wat is de ideale klusbus? Onze experts gingen op onderzoek uit en kwamen tot een selectie van 3 perfecte bussen voor klussers. Benieuwd welke het zijn? Lees dan verder.

Ben jij schilder, timmerman, loodgieter of een ander type klusser en op zoek naar jouw ideale bus? Dan helpen wij je graag door een voorzetje te doen. Natuurlijk kunnen smaken verschillen en zijn er nog veel meer modellen bedrijfswagens die geschikt kunnen zijn. Maar van de drie bussen in deze blog weten wij in elk geval zeker dat ze alles bieden wat je nodig hebt. Om aan ieders behoeften te voldoen, hebben we een bus uitgekozen voor het kleine, middelgrote en grote segment.

Volkswagen Caddy (bestelbus)

Voor de kleinere, vlugge klussers is de Volkswagen Caddy een uitstekende bus. Met name vanwege de vele mogelijkheden om de laadruimte slim in te richten. Je kunt de Caddy configureren met opties zoals planken, rekken en scheidingswanden. Zo kun je je gereedschap efficiënt opbergen en houd je ruimte voor al je materialen.

De Caddy is vooral handig als je veel door de stad aan het rijden bent om van de ene klus naar de andere te gaan. Hij rijdt soepel, comfortabel en snel. Daarnaast heeft de Caddy vaak relatief zuinige motoren, waardoor je ook bespaart op de brandstofkosten. En is de Caddy toch iets te klein voor je? Bekijk dan de Maxi-uitvoering of lees hieronder onze voorstellen voor grotere klusbussen.

Ford Transit Custom (middelgroot)

Robuust, betrouwbaar en toch rijdt hij als een zonnetje. Zoek je een middelgrote bus voor jouw klusbedrijf, dan is de Ford Transit Custom een goede optie. Je kunt hem zo inrichten dat je je gereedschap en materialen moeiteloos kwijt kan en tegelijkertijd blijf je wendbaar genoeg om soepel door de stad te rijden. Aan de andere kant is hij dan wel weer net wat comfortabeler op de snelweg dan bijvoorbeeld de kleinere Caddy.

Een leuk extraatje van de Ford Transit Custom: onder de cabine zit nog een extra stukje opbergruimte die je vanaf de laadruimte kunt openen. Wel handig om daar spullen in te leggen die je minder vaak nodig hebt, want waarschijnlijk staan er vaak andere dingen voor.

Iveco Daily (groot)

Rij je vaak lange afstanden en heb je grote klusopdrachten? Dan zoek je waarschijnlijk ook een grotere bus. De Volkswagen Crafter en Mercedes-Benz Sprinter zijn ook goede opties, maar de Iveco Daily krijgt toch onze voorkeur. Dat komt onder andere door de ruime, bestuurdersvriendelijk ingedeelde cabine. Je kunt met een Iveco Daily daardoor zeer comfortabel lange ritten maken.

Verder is bij de Iveco Daily ook goed op duurzaamheid gelet. Hij is relatief milieuvriendelijk ten opzichte van een aantal concurrenten. En natuurlijk heb je in een Daily meer dan genoeg praktische laadruimte voor al je benodigdheden. In de meeste Daily’s kun je gewoon rechtop staan, tenzij je misschien langer dan 2 meter bent…

Meer informatie

Wil je meer informatie over de bedrijfswagens uit ons aanbod, of persoonlijk advies over een bus die bij jouw (klus)bedrijf past? Neem dan gerust contact met ons op via de mail of telefoon. Onze deskundige adviseurs staan je graag te woord.