Dit zijn de 3 beste bussen voor koeriers

Bedrijfswagenvoorraad 10 December 2023

Soepele deuren, zodat je snel je pakketten in- en uit kunt laden. Misschien een handige schuifdeur aan de zijkant, zodat je overal makkelijk bij kunt. En moet je een enorme berg pakketjes kwijt of ga je voor wendbaarheid? Als koerier komen specifieke eigenschappen van een bus goed van pas. Op basis daarvan hebben we een selectie gemaakt van 3 bussen die het meest geschikt zijn voor koeriers.

Ford Transit

De Ford Transit is de grootste uitvoering van de Ford bestelbussen en biedt alles wat je als topkoerier wenst. De zijwanden zijn mooi verticaal en de laadvloer is vlak, zodat je optimaal van de ruimte gebruik kunt maken. De achterdeuren slaan wijd open, waardoor je zo bij je bestellingen kunt én er is een handig opstapje, wat zeker voor koeriers een hoop scheelt. Je moet namelijk tientallen of zelfs honderden keren per dag die bus in en uit en zo voorkom je dat je last krijgt van je rug en knieën bij het tillen.

Wil je snel je administratie verwerken? Dan is het wel lekker als je dat gewoon in je bestelbus kan doen. Daarom heeft de Ford Transit (meestal) een geïntegreerde inklapbare tafel achterin, waar je je laptop dus even op kunt zetten om je zaken snel te regelen. Is de Ford Transit wat te groot voor je? Dan kun je ook de kleinere Ford Transit Custom of Ford Transit Connect overwegen. Daarmee beweeg je je eenvoudiger en sneller door de stad.

Renault Master

Ook de Renault Master is zeer populair onder koeriers, en dat is goed te begrijpen. Hij heeft achterdeuren die je tot maar liefst 270 graden kunt openen en die stevig op hun plaats blijven dankzij handige magneten. Aan de zijkant zit een schuifdeur en dat is erg handig, met name als je haast hebt (en heb je dat als koerier niet altijd?). Zo voorkom je dat je de weg of de stoep blokkeert als je pakketten uit de zijkant van de bus moet halen.

Let er bij aanschaf van een Renault Master even op of hij single- of twin-turbo motoren heeft. De single-turbo motoren volstaan prima als je vaak binnen een hetzelfde gebied rijdt en niet een al te zware lading hebt. Moet je langere afstanden rijden met zware ladingen? Dan adviseren we een bus met twin-turbo motoren.

Opel Vivaro

Voor de snelle bezorger die niet met extreme hoeveelheden pakketten te maken heeft, biedt de Opel Vivaro uitkomst. De Vivaro is een bus in de middelgrote klasse, maar heeft wel en indrukwekkend laadvermogen. Hij is daarnaast verkrijgbaar in verschillende lengtes, zodat je kunt kiezen voor ultieme wendbaarheid of toch wat extra laadruimte.

De Vivaro heeft 3 uitvoeringen, waarvan de nieuwste (de Opel Vivaro C) in 2019 verscheen. De Opel Vivaro B werd gebouwd van 2014 tot 2019, en de Vivaro A van 2001 tot 2014. Alle drie de bussen zijn een uitstekende koeriersbus. Let er bij de oudere versies wel even op of dat gevolgen heeft met de nieuwe milieuzones die vanaf 2025 hun intrede doen. Meer informatie over die regels lees je in deze blog.

Tip: let op de eisen van bedrijven

Sommige grote bezorgers, zoals DHL en DPD, stellen specifieke eisen aan bussen. Dus als je als zzp’er werkt voor een pakketbezorger, let er dan op dat jouw bus aan de eisen voldoet!

Er zijn nog veel meer specificaties die kunnen bijdragen aan een optimale bezorgervaring. Wil je daar advies over, zodat je weet welke bus het beste bij jou past? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. De deskundige adviseurs van Dutch Vans helpen je graag op weg.