Maak in 8 stappen van jouw bus hét visitekaartje van je bedrijf

Bedrijfswagenvoorraad 6 September 2023

Wanneer je een bedrijfswagen kiest, gaat het om meer dan alleen functionaliteit. Je bus vormt namelijk ook het visitekaartje van je bedrijf. Elk merk en ieder model heeft verschillende kenmerken die voor een bepaalde uitstraling zorgen. En ook met het design kun je natuurlijk allerlei kanten op. In deze blog lees je wat je allemaal kunt doen om van jouw bus het ideale uithangbord van je bedrijf te maken.

Een bus van hoge kwaliteit, strak in de lak, met blinkende kleuren of een grappige slogan op de zijkant. Als je met jouw bedrijfswagen opvalt op de weg, weten klanten je veel sneller te vinden. En het is natuurlijk beter om bij een klant voor te rijden met een bus die tiptop in orde is, dan met eentje die er vies en slecht onderhouden uitziet.

Om je op weg te helpen, zetten we een aantal zaken op een rij waarmee je jouw bus tot het perfecte visitekaartje voor je bedrijf kunt maken.

1. Professionele uitstraling

Je bedrijfswagen is vaak het eerste wat mensen van je bedrijf zien. Zorg dus in de eerste plaats dat je bus er netjes en verzorgd uitziet. Bewust of onbewust draagt dat toch bij aan de indruk die mensen krijgen van je bedrijf. Een goed onderhouden en representatieve bus straalt professionaliteit uit. Het laat zien dat je toegewijd bent aan het leveren van kwaliteit voor je klanten. Een verzorgde bus, voor een verzorgd bedrijf.

2. Strak design

Het design levert een belangrijke bijdrage aan die professionele uitstraling. Denk daarom goed na over het merk en model dat je kiest. Past dat bij jouw bedrijf? Als je hip en snel wilt overkomen, kun je bijvoorbeeld voor een stoere Volkswagen Caddy gaan. Of misschien wil je juist degelijkheid en betrouwbaarheid uitstralen. Dan is een Ford Transit Custom misschien een idee.

3. Slimme bedrijfswageninrichting

Een voorbereid vakman telt voor twee. Door jouw bus slim in te richten, zowel aan de binnen- als buitenkant, laat je zien dat je weet waar je mee bezig bent. Zo heeft een schilder vrijwel altijd een imperiaal nodig, voor de ladder(s). En een slimme interieurinrichting, zoals een mobiele werkplaats, kan wonderen doen. Niet alleen uit praktische overwegingen maar ook voor de uitstraling. Laat je hierbij gerust adviseren door onze experts.

4. Opvallen in het verkeer

Een beetje opvallen in het verkeer kan nooit kwaad. Als je in een volledig witte bus zonder opdruk rondrijdt, val je niet op en ziet ook niemand wie je bent en wat je doet. Een gemiste kans op gratis reclame! Zorg dat je opvalt door je bus een mooie kleur te geven, of misschien zelfs meerdere kleuren als dat past bij je bedrijf.

Het is op z’n minst belangrijk dat je bedrijfsnaam goed zichtbaar is op de zijkant (en liefst ook achterkant) van je bus. Bij Dutch Vans kunnen we die belettering op professionele wijze verzorgen. Compleet met een logo in full-color of zelfs een volledige ‘wrapping’ van je bus.

5. Consistentie met je huisstijl

Let er bij het beletteren en kleuren van je bus op dat het design past bij de huisstijl van je bedrijf. Als je in een knalrode bus rondrijdt en je website heeft alleen blauwe en witte kleuren, is dat verwarrend. Zorg dus dat de kleuren van je bus overeenkomen met de huisstijl van je bedrijf. En laat het logo eruit springen, op opvallende wijze of juist op een stijlvolle, subtiele manier. Dit is weer afhankelijk van wat je wilt uitstralen.

6. Milieubewustzijn tonen

Als je kiest voor een elektrische of milieuvriendelijke bedrijfswagen, laat je zien dat je bedrijf maatschappelijk betrokken is en toekomstgericht. Daarmee maak je altijd een goede, vooruitstrevende indruk. Kijk bijvoorbeeld eens bij de Nissan E-NV200.

7. Onderscheid jezelf van de concurrentie

Je bedrijfswagen kan je helpen om je te onderscheiden van de concurrentie. Kies een voertuig dat past bij de aard van je bedrijf en opvalt in je branche. Een voorbeeld: veel taxibedrijven rijden met Mercedessen rond. Een Mercedes Vito heeft er dan ook de perfecte uitstraling voor. Maar als je als bedrijf wilt opvallen, ga dan eens voor een ander merk.

8. Een goede slogan

En de uitsmijter: een leuke, grappige of pakkende slogan. Iets dat bij mensen blijft hangen, of een lach op iemands gezicht brengt. Het past niet bij ieder bedrijf om lollig te doen, maar voor vakmensen of kleine winkels kan het zeker een goed idee zijn om iets leuks te bedenken. En een slogan hoeft niet altijd grappig te zijn, het kan ook degelijk en stijlvol. Zet je marketingmedewerkers maar aan het werk.

Vrijblijvend advies

Wil je weten hoe je van jouw bus het ideale visitekaartje voor je bedrijf maakt? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts helpen je graag.