HAN Hydromotive: Terugblik op een mooie nieuwe samenwerking

Innovatie 4 April 2023

Als sponsor van het HAN Hydromotive studententeam had Dutch Vans de eer om de netwerkborrel bij te wonen en de plannen voor de toekomst te horen. Het was een inspirerende en leerzame ervaring om te zien hoe deze getalenteerde studenten samenwerken aan het bouwen van een duurzame waterstofauto.

Al sinds 2009 bouwen de studenten een duurzame en zuinige waterstof stadsauto. Elk jaar gaat een nieuwe groep studenten aan de slag met de auto van de vorige groep, om nieuwe duurzame innovaties toe te passen. Dit jaar nemen ze deel aan de Shell Ecomarathon in Zuid-Frankrijk. Het was bewonderenswaardig hoe de studenten zichzelf elk jaar uitdagen en hun auto steeds verder te verbeteren. De veranderingen in de regels van de urban klasse zorgen dit jaar voor extra uitdagingen, maar het team heeft al enkele slimme oplossingen bedacht om aan de nieuwe regels te voldoen.

Als bedrijf dat zich richt op duurzame oplossingen voor transport, waren we vooral geïnteresseerd in de manier waarop het team probeert om gewicht te besparen en de aerodynamica te verbeteren. We waren onder de indruk van het 3D-geprinte schaalmodel van de HM23 en zijn verheugd om te zien hoe de nieuwe waterstofauto eruit gaat zien.

Maar wat ons het meest opviel, was de passie en de toewijding van de studenten. Het was duidelijk dat ze enorm gemotiveerd zijn om hun doelen te bereiken en dat ze enorm veel hebben geleerd van hun ervaringen in het team. Als sponsor zijn we er trots op om een bijdrage te leveren aan deze educatieve en inspirerende ervaring.

We zijn ook blij om te zien dat we als sponsor van het team samen mogen werken met de studenten om vragen uit de markt op te lossen en innovatieve ideeën te realiseren. Het is belangrijk dat bedrijven en studenten samenwerken om duurzame oplossingen te vinden voor de uitdagingen van de toekomst. Ook is het van groot belang dat we duurzame projecten zoals deze blijven steunen en stimuleren. Niet alleen omdat het de toekomst van onze planeet beter maakt, maar ook omdat het studenten de kans geeft om te leren en te groeien.

Al met al was het een geweldige ervaring om de netwerkborrel bij te wonen en we kijken uit naar de verdere ontwikkelingen van het HAN Hydromotive team. We zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan hun succes en kijken uit naar een langdurige samenwerking met deze getalenteerde studenten.