Zuinige bestelbussen: vijf bedrijfswagens met laag brandstofverbruik

Bedrijfswagenvoorraad 23 March 2023

Met zuinige bestelbussen wordt tanken weer een stuk leuker. Daarom maken we een reeks van blogs waarin we de zuinigste bestelwagens voor je op een rij zetten. In deze eerste serie: de compacte zuinige bestelbussen.

Als ondernemer is het belangrijk om niet alleen oog te hebben voor de productiviteit van jouw bedrijf en je werknemers, maar ook voor de efficiëntie van je bedrijfswagenpark. Het is daarom altijd slim om te investeren in zuinige bedrijfswagens.

Heb je voor jouw onderneming praktische, wendbare bestelbus nodig? Kijk dan hieronder naar de vijf compacte bedrijfswagens die het minste brandstof verbruiken.

De Ford Transit Custom is een superpopulaire bestelbus voor ondernemers en bezorgers. Bovendien is die heel zuinig, wat je misschien niet direct verwacht bij het Amerikaanse Ford. De Transit Custom biedt een relatief laag brandstofverbruik vergeleken met concurrenten uit dezelfde bouwjaren. De meest recente versies hebben een gemiddeld brandstofverbruik van 5,0-5,6 l/100km.

Zuinige bestelbussen Ford Transit Connect

De Renault Kangoo is een compacte bestelbus die ideaal is voor bijvoorbeeld stedelijke bezorgingen. De Kangoo behoort tot de beter betaalbare bestelbussen en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De nieuwste versies van de Kangoo hebben een gemiddeld brandstofverbruik van 4,6-5,6 l/100km, waarmee de Kangoo’s ook nog eens een heel zuinige bestelbus zijn. Dit is te danken aan de zuinige Energy-motoren van Renault.

Zuinige bestelbussen - Renault Kangoo

De Mercedes-Benz Citan is een heel veelzijdige bestelbus. En misschien verwacht je dit niet direct bij een luxe merk als Mercedes, maar hij heeft ook een indrukwekkend laag brandstofverbruik. De nieuwste modellen hebben een gemiddeld brandstofverbruik van 4,3-4,9 l/100km, dankzij de geavanceerde BlueEFFICIENCY-technologie van Mercedes-Benz. Maar ook de wat oudere modellen scoren op dit gebied prima.

De praktische Citroën Berlingo staat bekend om zijn ruimte en comfort en draait ook qua brandstofefficiëntie mee in de top. De nieuwste versies van de Berlingo zijn uitgerust met zuinige motoren die een gemiddeld brandstofverbruik van 4,3-4,8 l/100km hebben. Daarmee is hij gemiddeld nog nét iets zuiniger dan de Mercedes en nét iets minder dan de nummer één.

Zuinige bestelbussen

De nummer één komt waarschijnlijk niet als een verrassing. Onze degelijke oosterburen hebben met de Volkswagen Caddy de meest zuinige bestelbus in huis. Dit stoere, wendbare busje is ook nog eens erg efficiënt. Het brandstofverbruik van de Volkswagen Caddy is bijzonder laag dankzij de geavanceerde technologie van de TDI-motor. De nieuwste modellen hebben een gemiddeld brandstofverbruik van 4,0-4,8 l/100km.

Volkswagen Caddy zuinig

Besparen op brandstofkosten

De hierboven beschreven modellen bedrijfswagens bieden allen een uitstekende combinatie van ruimte, comfort en zuinigheid. Als je als ondernemer wilt besparen op brandstofkosten, dan zijn deze zuinige bestelbussen zeker het overwegen waard. 

Ben je ook benieuwd naar de zuinigste bestelbussen in de middelgrote en grote klassen? Deze zetten we binnenkort voor je op een rij, houd daarvoor onze website en de nieuwsbrief in de gaten!