Koeltransport: Wat je moet weten

DUTCH fans 31 July 2020

Voor de meeste bedrijfswagens die wij verkopen geldt dat deze breed inzetbaar zijn, maar we hebben ook bedrijfswagens voor meer specialistische doelen. Een voorbeeld daarvan is het koeltransport. Koeltransport is de laatste jaren enorm toegenomen. Er is veel vraag naar, en er zijn maar een paar bedrijven in Nederland die koelwagens leveren. DUTCH Vans is daar een van en in dit artikel vertellen we je er graag meer over.

De laatste jaren is er een enorme groei aan thuisbezorgdiensten. Supermarkten zien bijvoorbeeld een explosieve groei van de online-bestellingen, en daarmee ook van hun bezorgactiviteiten. Voor meer gespecialiseerde ondernemers geldt hetzelfde, zoals een slager die eerst alleen een winkel had en nu vleespakketten en andere bestellingen aan huis levert. Steeds meer ondernemers leveren maaltijdboxen aan huis met verse artikelen. Wat je ook steeds meer ziet, is dat boeren verse producten thuisbezorgen. 

Een logisch gevolg van al deze ontwikkelingen is dat de vraag naar wagens die geschikt zijn voor koeltransport ook stijgt.

 

Koelen of vriezen?

We onderscheiden bij voertuigen voor koeltransport twee hoofdsoorten. Als eerste noemen we de meest voorkomende variant: de koelwagen. De koelwagen is geschikt voor verse producten zoals groente, fruit en zuivel. Naast deze ‘rijdende koelkasten’ kennen we ook de vrieswagen. Deze wagens zijn geschikt om producten, zoals vlees en vis, tot min 20 graden te koelen tijdens transport.

 

Mercedes en Volkswagen populaire koel- en vrieswagens

Koel- en vrieswagens zijn er in verschillende formaten en uitvoeringen. Op dit moment zien we dat in Nederland twee automerken het grootste deel van de markt voor koel- en vrieswagens beheersen: Mercedes en Volkswagen. Mercedes biedt koeltransport versies van de populaire modellen Vito en Sprinter. Volkswagen heeft een koeltransport variant van de modellen Caddy, Transporter en Crafter.  

Daarnaast kennen we ook koelwagen varianten van de Fiat Ducato en de Iveco Daily, maar het aanbod hierin is schaarser.

 

DUTCH Vans, specialist in bedrijfswagens voor koeltransport

DUTCH Vans heeft altijd meer dan 300 bedrijfswagens op voorraad, en daar zit een ruime keuze aan koeltransport wagens bij! Ben je op zoek naar een koel- of vrieswagen? Of heb je vragen over dit artikel of andere vragen? Bel ons dan op 0342-765 557 of stuur een e-mail naar info@dutchvans.com. Vanzelfsprekend ben je altijd welkom om bij ons langs te komen aan de Mercuriusweg 41 in Barneveld.